Spiritueel of niet?

Zijn wonderen nou spiritueel of niet? Aan de ene kant lijken ze voor ons 'buitenwerelds' en van een andere orde dan ons gewone, normale leven. Aan de andere kant gebeuren er iedere dag eigenlijk zoveel grote en kleine wonderen, dat het een normaal onderdeel van het leven is. En... hoe bewuster je in het leven staat, hoe duidelijker je de wonderen ziet. Maar... je hoeft helemaal niet met spiritualiteit bezig te zijn om een wonder te beleven – hoewel een wonder in iemands leven vaak wel de aanzet is om zich in spiritualiteit te verdiepen.
Deze maand zijn op de website van Gewone Wonderen twee nieuwe wonderen te lezen – naast het uitgebreide archief met veel bijzondere wonderverhalen van doodgewone mensen. Eentje plaats ik hier (ingestuurd door Mevr. van Vlimmeren):
"Ik zat op de bank te balen bij de gedachte, dus uitsluitend een gedachte, dat ik de hoezen van de tuinstoelen in de was moest gaan doen. En mijn verstandelijk gehandicapte autistische zoon, toen nog niet sprekend en een jaar of 7, stond zuchtend op en ging die hoezen er afhalen..."

Geen opmerkingen: